Aan het werk

Omdat werkgeluk zo compleet en veelomvattend is, lever ik graag maatwerk. We analyseren hoe het staat met het werkgeluk binnen jouw organisatie. Vervolgens maken we een plan van aanpak om het werkgeluk te verhogen. Als het past in het plan kunnen de workshops waarover je hieronder meer leest, deel uitmaken van de aanpak.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk organisaties en mensen inzicht te geven in het grote effect van werkgeluk op leven en werken. Verandering begint namelijk met bewustzijn. Daarom bied ik naast maatwerk met een plan van aanpak ook op zich zelf staand Lab of Life-trainingen, workshops en lezingen over werkgeluk en vitaliteit. Binnen organisaties, aangepast aan de vraag en als open inschrijving voor iedereen die zelf met werkgeluk aan de slag wil.

Hoe wil jij aan het
werk met bhappy@work?

Gelukkig en vitaal werken in organisaties

Deze workshop van een dagdeel is voor ondernemers, leidinggevenden en HR medewerkers. Vanuit organisatieperspectief gaan we in op het belang van investeren in een positieve werkcultuur. Een cultuur die bijdraagt aan het vergroten van het werkgeluk en de vitaliteit van je medewerkers.

Fluitend naar je werk: Aan de slag met je eigen werkgeluk

Deze workshop van een dag is er voor iedereen die graag wil werken aan het vergroten van zijn of haar werkgeluk. Je krijgt inzicht in jouw pijnpunten en concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Zodat ook jij (bijna) iedere dag fluitend naar je werk gaat!

Online traject: “Aan de slag met je eigen werkgeluk”

Heb je soms het gevoel dat je iets mist op je werk? Wil je iedere dag graag fluitend en vol energie naar je werk gaan en weer naar huis, maar is dat nu niet het geval? 

Met het “Online traject: Aan de slag met je eigen werkgeluk” kun je in je eigen tempo thuis aan de slag.

Quick Scan Organisatie in balans (een dagdeel)

De Quickscan Organisatie in Balans is een unieke methode die eenvoudig en snel inzicht geeft in de pijnpunten en oplossingen op weg naar werkgeluk. We gaan interactief met de Quick Scan aan de slag. De vijf dimensies van de scan richten zich op factoren die samen de balans in een organisatie bepalen.

DISC Gedrags- en drijfverenanalyse van HRM Profielen

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en meer inzicht en bewustwording? Een DISC gedrags- en drijfverenanalyse geeft je meer inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten. In hoe je de dingen doet. Maar ook in wat jou persoonlijk motiveert.

Maar het is ook een mooi instrument om de samenwerking of onderlinge communicatie van een team te verbeteren.  

The Lab of Life training (5x2)

Minder stress, meer energie, mentaal en fysiek beter in balans. Dat is het resultaat van de Lab of Life training.

De methode is wetenschappelijk bewezen en langdurig effectief. Daarom durf ik je het volgende te beloven: in acht weken tijd groei je van willen naar echt doen. Je doorbreekt patronen en creëert nieuwe gewoontes die je energie opleveren.

Quick Scan Organisatie in balans (een dagdeel)

De Quickscan Organisatie in Balans is een unieke methode die eenvoudig en snel inzicht geeft in de pijnpunten en oplossingen op weg naar werkgeluk. We gaan interactief met de Quick Scan aan de slag. De vijf dimensies van de scan richten zich op factoren die samen de balans in een organisatie bepalen.

De Quickscan Organisatie in Balans zet je in voor vragen als:

 • Mijn team werkt niet goed samen. Hoe komt dat?;
 • Mijn mensen nemen niet genoeg verantwoordelijkheid. Wat hebben zij nodig om dat wel te doen?;
 • Het verzuim binnen mijn team/organisatie is hoog. Hoe komt dat?;
 • De productiviteit loopt terug. Wat kunnen we daar aan doen?

Wat levert de Quickscan Organisatie in Balans je op?

 1. Inzicht in de oorzaken van problemen binnen de organisatie;
 2. Bewustzijn van de ‘vitaliteit’ van je organisatie;
 3. Duidelijkheid over hoe de ‘vitaliteit’ van je organisatie verbeterd kan worden;
 4. Geen adviezen van buitenaf, maar inzichten van binnenuit;
 5. Draagvlak onder medewerkers, zicht op pijnpunten, duurzame oplossingen;
 6. Een integrale, 5-dimensionale aanpak in één dagdeel.

The Lab of Life training (5x2)

Minder stress, meer energie, mentaal en fysiek beter in balans. Dat is het resultaat van de Lab of Life training.

De methode is wetenschappelijk bewezen en langdurig effectief. Daarom durf ik je het volgende te beloven: in acht weken tijd groei je van willen naar echt doen. Je doorbreekt patronen die je energie kosten en creëert nieuwe gewoontes die je energie opleveren. We spreken elkaar vijf keer twee uur. In de twee weken daartussen gebruik je jouw persoonlijke werkboek en de oefeningen om je bewuster te worden van je gewoontes en nieuw gedrag te oefenen. Niet standaard van boven opgelegd maar precies zoals het past in jouw leven en jouw werk.

Zo leer je in acht weken zelfstandig een gezonde energiebalans op te bouwen én te bewaken. Daarna heb je een jaar lang toegang tot de online Lab-of-Life-tool om jezelf te begeleiden en je doelen te blijven halen. The Lab of Life trainingen zijn geschikt voor groepen van minimaal vijf tot maximaal twaalf deelnemers.

Wil je meer weten? Download hier dan de brochure van deze training.

Gelukkig en vitaal werken in organisaties (een dagdeel)

Deze workshop is voor ondernemers, leidinggevenden en HR medewerkers. Vanuit organisatieperspectief gaan we in op het belang van investeren in werkgeluk en een gezonde leefstijl.

Hoge werkdruk, (arbeids)mobiliteit, werk-privé balans, gezond leven. Actuele thema’s waar je als werkgever verantwoordelijkheid voor wilt nemen. Je ziet graag gezonde, tevreden medewerkers die lekker in hun vel zitten en hun werk goed doen. Maar hoe pak je dit aan?

De workshop Gelukkig en vitaal werken in organisaties combineert theorie met interactieve oefeningen en opdrachten. Natuurlijk krijg je ook concrete voorbeelden van hoe je dit binnen de organisatie kunt aanpakken.

Wat eerdere deelnemers over deze workshop zeggen: 

 • “Dank voor de concrete tips! Ik kan er meteen mee aan de slag.”
 • “Verrassende inzichten over het huidige beleid (bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden).”
 • “Ik vond werkgeluk altijd iets vaags, maar het is juist heel concreet!”

Aan de slag met je eigen werkgeluk; fluitend naar je werk! (een dag)

De workshop Aan de slag met je eigen werkgeluk: fluitend naar je werk! is er voor iedereen die graag wil werken aan het vergroten van zijn of haar werkgeluk.

Wil je iedere dag graag fluitend naar je werk gaan en is dat nu niet het geval? Of heb je het best goed naar je zin op het werk, maar knaagt er soms iets, alleen weet je niet precies wat?

Deze dag gaan we actief aan de slag met jouw eigen werkgeluk. Ik neem je even mee in wat werkgeluk volgens de boeken en onderzoeken is en met verschillende opdrachten en oefeningen krijg je direct inzicht in je eigen werkgeluk. Wat loopt minder goed en hoe komt dat? Waar ben je al tevreden mee en hoe vergroot je jouw werkgeluk verder? Je gaat naar huis met concrete handvatten die je meteen kunt toepassen in je werk.

Wat eerdere deelnemers over deze workshop zeggen:

 • “Een aanrader voor iedereen die meer wil genieten van zijn/haar werk.”
 • “Geeft goed inzicht in je eigen invloed op werkgeluk en de keuzes die je zelf kunt maken.”
 • “De workshops hebben me echt in beweging gebracht.”
 • “Inge is een prettige trainer en heeft kennis van zaken.”

Het gratis E-book

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Na het lezen van mijn E-book weet je waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan werkgeluk én weet je meer over hoe jij je eigen werkgeluk vergroot. Het E-book is ook een werkboek. Vind je het makkelijk om opdrachten op papier te maken? Je kunt het e-book ook printen.

Het gratis E-book

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang het e-book in je mailbox!

Ps. Als je het e-book na 10 min nog niet binnen hebt, check dan even je spambox :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring.