Werkgeluk is een totaalvisie, alles komt bij elkaar

“Ik zie mensen graag floreren en alles wat ik altijd al boeiend vond aan HR en Learning & Development, komt in werkgeluk bij elkaar. Het biedt een totaalvisie op mensen in hun werk die ik intuïtief eigenlijk altijd al volgde, ook voordat werkgeluk hip werd. Nu het hip is, groeit de aandacht voor het belang er serieus werk van te maken. Kleine veranderingen zetten vaak al veel in beweging. Dat is mooi maar mijn ambitie voor organisaties is groter. Samen groeien, duurzaam groeien, daar staat investeren in werkgeluk voor mij voor. Duurzaam heeft in alle facetten een belangrijke betekenis voor me, zowel privé als zakelijk. Werkgeluk gaat ondermeer over duurzame relaties. Die groeien als je zorgvuldig omgaat met je mensen en met je omgeving. Dat is mijn vertrekpunt.

Ik liep vast

Ook omdat ik voor mijn gevoel geen gehoor vond bij mijn leidinggevende, met wie ik wel regelmatig sprak over hoe het met me ging en mijn wensen om mijn werkzaamheden beter aan te laten sluiten bij mijn kwaliteiten. Achteraf waren we ons allebei denk ik onvoldoende bewust van wat ons op dat moment kon helpen.

Vitaliteit en werkgeluk

In die tijd las ik steeds meer over vitaliteit en werkgeluk en werd me duidelijk waarom alles wat ik gedaan had niet werkte. Ik kon bij deze werkgever geen invulling geven aan elementen die voor mij echt cruciaal zijn om met veel plezier en energie mijn werk te doen. Ik deed te veel waar ik wel goed in was, maar waar ik echt niet blij van werd. En al mijn begeleiders keken ieder voor zich naar een klein stukje Inge, niemand keek naar de hele Inge, als mens en professional. Alleen werken met het geheel levert duurzaam werkgeluk op. Het is meteen de sleutel naar duurzame inzetbaarheid. Vanuit die overtuiging ben ik toen voor mezelf begonnen, met Bureau aan het Water en nu met bhappy@work. Ik heb een missie.

Van aandacht naar een totaalvisie

Door me in werkgeluk te verdiepen ben ik me scherp bewust van wat echt van waarde is voor een (werkend) mens en dat kan per persoon verschillen. Aandacht voor werkgeluk gaat daarnaast veel dieper en levert meer op dan alleen goede arbeidsvoorwaarden, terwijl veel werkgevers daarmee werven. Ik vind dat echt zonde van de tijd en het grote potentieel dat je zo laat liggen. Daarom pleit ik met passie voor een verschuiving van aandacht naar een totaalvisie op werkgeluk.”

Je kunt veel dingen niet beïnvloeden, maar je kunt altijd je eigen houding kiezen”

•••
Joseph Oubelkas

Het gratis E-book

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang het e-book in je mailbox!

Ps. Als je het e-book na 10 min nog niet binnen hebt, check dan even je spambox :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring.