“Medewerker centraal” ontslaat de medewerker niet van zijn verantwoordelijkheid.

“Ik houd me bezig met een positieve werkcultuur, met werkgeluk en welzijn voor medewerkers, bij de Employee Experience staat de medewerker centraal”. Zomaar wat zinsdelen die ik gebruik wanneer ik het over mijn werk heb. En eerlijk gezegd maakt dat ondernemers niet altijd meteen heel enthousiast en ook heel regelmatig sceptisch.

Want het zijn heftige tijden voor ondernemers. Tekorten, dus zie überhaupt maar nieuwe mensen te krijgen, laat staan de juiste mensen. De kosten rijzen aan alle kanten de pan uit en dan hebben de medewerkers van tegenwoordig ook nog heel wat noten op hun zang. En dan kom ik met de bovenstaande zinnen. Op het eerste gevoel meestal niet wat men wil horen. En toch ga ik deze woorden niet terugdraaien en kloppen ze als een bus.

Maar wat voor mij onlosmakelijk gekoppeld zit aan dezelfde zinsneden is dat investeren in een positieve werkcultuur, werkgeluk en welzijn en de Employee Experience ook verantwoordelijkheden voor de medewerker met zich mee brengt.

Luisteren

Luisteren naar de behoeften en wensen van je medewerkers, deze centraal zetten, het goede gesprek voeren zijn in mijn ogen een absolute voorwaarde voor goed werkgeverschap. Maar luisteren naar de behoeften en wensen betekent niet dat deze ook allemaal ingevuld moeten en kunnen worden.

Waardes

Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste echte werkgever van ruim 20 jaar terug, heb ik nog altijd heel warme gevoelens. Mijn werkgeluk werd daar heel wat jaren goed ingevuld. Vrijheid en vertrouwen waren 2 waardes die zijn uitdroegen. Naar klanten en naar de medewerkers. En die heb ik in alle opzichten gevoeld. Ik mocht bijvoorbeeld destijds al enige dagen thuiswerken. We werkten output gestuurd (klokken heb ik dus nooit gedaan). Kassa’s waren er na enkele jaren niet meer in de kantine. (Dat was toen echt vooruitstrevend) Ik kreeg de kans om de switch te maken van het juridische vakgebied naar het vak van leren en ontwikkelen. De juiste papieren had ik niet, maar men had wel het vertrouwen dat ik de juiste competenties had. En zo heb ik nog tig voorbeelden. Voor mij een bedrijf waar ik mezelf kon zijn. Ik voelde me gewaardeerd en gehoord.

Maar ze hadden ook een derde waarde….verantwoordelijkheid. Want dat bracht vertrouwen ook met zich mee. Jij als medewerker neemt ook de verantwoordelijkheid om dat vertrouwen te verdienen. Zij waren een goed werkgever. Ik voelde en nam de verantwoordelijkheid om me te gedragen als een goed werknemer.

Wederkerigheid

En dat is in mijn ogen wat er gebeurd wanneer het gaat om de zinnen die ik aan het begin al noemde: “Ik houd me bezig met een positieve werkcultuur, met werkgeluk en welzijn voor medewerkers, bij de Employee Experience staat de medewerker centraal”. Het gaat namelijk om wederkerigheid in de relatie.

Je gaat met elkaar in gesprek, je luistert naar elkaar, je hoort, ziet en begrijpt elkaars wensen en behoeftes. Je overbrugt verschillen. Je hebt begrip. En je begrijpt dat het soms nemen en soms geven is. In een positieve werkcultuur zoek je samen naar oplossingen en naar de win-win. Een omgeving waarin je je als medewerker gehoord en gewaardeerd voelt, een omgeving die zorgt voor positieve bedrijfsresultaten en daarmee ook een duurzame bedrijfsvoering en toekomstperspectief. Een omgeving waarin werkgever en werknemer allebei hiervoor hun verantwoordelijkheid voelen en nemen.

Wil jij weten wat ik nu concreet bedoel met “Ik houd me bezig met een positieve werkcultuur, met werkgeluk en welzijn voor medewerkers, bij de Employee Experience staat de medewerker centraal”?

Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek. Dus stuur me gerust een mailtje! Dan neem ik contact met je op.

Ontvang nu de nieuwsbrief

Meld je aan voor meer inspiratie en tips over werkgeluk en vitaliteit en ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief.

Het gratis E-book

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang het e-book in je mailbox!

Ps. Als je het e-book na 10 min nog niet binnen hebt, check dan even je spambox :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring. 

Ik wil graag
de Nieuwsbrief!

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox!

Ps. Check ook even je spambox als je nog niks binnen hebt :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring. 
**Als je dit formulier verstuurd en je aanmeld om de nieuwsbrief te ontvangen, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden.