Een terugblik en een kijkje naar de toekomst van 2022

Stilstaan bij wat je hebt bereikt, de resultaten die je hebt behaald, wat heb je geleerd? Een belangrijke pijler voor werkgeluk. Ook voor mij is deze laatste maand van het jaar een mooi moment om even stil te staan en terug te kijken op 2021. Wat heeft het me gebracht? Wat heb ik onder andere geleerd? Wat waren voor mij grote thema’s? Maar ook naar de toekomst kijken. Wat zijn mijn plannen voor 2022? Ik neem je graag mee.

Keuzes maken die dicht bij je hart liggen.

Ik weet hoe belangrijk het is, maar ook hoe moeilijk soms. Door een groot gevoel van loyaliteit, van nature anderen graag willen pleasen en onzekerheid botst het soms aardig in mijn hoofd en hart. En nog altijd maak ik soms keuzes waarbij ik op dat moment al denk….mmm…is dit de juiste keuze? En dan blijkt het inderdaad niet de juiste keuze te zijn. Maar ieder jaar dat voorbij gaat merk ik dat ik hierin groei. Dat ik steeds beter in staat ben om naar mijn gevoel te luisteren en dat doorslaggevend te laten zijn. En juist die keuzes voelen goed! Zo ben ik blij dat ik meer ruimte heb gemaakt in mijn agenda om trainingen te kunnen geven en teamsessies te kunnen begeleiden. Dat geeft me zoveel energie.

Vitaliteit

Nadat 2020 Corona ineens impact had op mijn balans door het ineens stilvallen van heel veel sociale activiteiten, was het in 2021 een val van de trap die me confronteerde. Want ondanks een hersenschudding voelde ik me goed. Maar hoe trap je op de rem wanneer je geen signaal voelt wat zegt….”nu is het tijd om op de rem te trappen”? Het was bijzonder om weer op een andere manier naar mijn lichaam te leren luisteren. Lange wandelingen blijken voor mij een goede manier om te voelen en signalen te herkennen. En een grote ontdekking was hoe fijn ik het vind deze lange wandelingen alleen te maken.

Een bijzondere ervaring was ook een dag waarop ik diverse ademhalingstechnieken leerde en een ijsbad nam. Voor velen klinkt het ijsbad als nachtmerrie, maar eerlijk is eerlijk….dat voelde (vooral nadat ik eruit kwam) erg goed. De ademhalingstechnieken vond ik veel heftiger. Dat is iets waar ik nog wel vaker meer aan de slag mag…Enne…het ijsbad is zeker voor herhaling vatbaar. In ieder geval douch ik als oefening en tot het weer zover is nu koud af.

Maar de belangrijkste uitdaging blijft…hoe voorkom ik dat ik me weer mee laat slepen door allerlei leuke, interessante bijeenkomsten en afspraken, zodat ik het punt bereik dat ik in mijn agenda kijk en denk….eh…..vrije tijd en even niets moeten zou ook fijn zijn…

Ondernemerschap

Ruim 4 jaar werk ik met veel plezier als ZZP-er. Ik heb het geluk dat ik een aantal mooie projecten heb mogen doen. Meestal voor lange tijd. Maar behaal ik op deze manier (langdurige fulltime projecten) de doelen die ik graag zou willen behalen? Waarom ben ik ondernemer geworden en handel ik ook naar dit waarom? In 2021 ben ik daarom meer bezig geweest met het onderwerp ondernemerschap. Wat is voor mij ondernemerschap? Wat zijn mijn belemmerende overtuigingen met betrekking tot het ondernemerschap? Wat is het grotere doel wat ik wil behalen met Bhappy@work? De zoektocht naar onder andere de antwoorden op deze vraag vind ik echt super interessant. Steeds meer puzzelstukjes vallen in elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat jullie hier zeker het effect van gaan zien in 2022!  Enne…mocht je nieuwsgierig zijn…mijn definitie van ondernemerschap deel ik niet. Omdat ik denk dat wat ondernemerschap is, voor iedereen anders kan zijn (afgezien van wat vast elementen zoals het ontbreken van een arbeidsovereenkomst….alhoewel je in vaste dienst wel weer ondernemend kunt zijn).

Sta jij regelmatig even stil bij wat je de afgelopen tijd hebt gedaan? Waar ben je blij mee, wat kun je leren van deze periode en neem je mee?

Maar wat zijn mijn plannen voor 2022?

Bhappy@work gaat internationaal…Misschien wel het meest spannend vind ik het dat Bhappy@work in 2022 internationaal gaat. Mijn Duitse taallessen waren natuurlijk niet voor niets. Het in die taal mensen en organisaties mee nemen in werkgeluk vind ik een forse uitdaging waarvoor ik echt uit mijn comfortzone moet komen. Maar ik heb er super veel zin in om samen met een Duitse partner aan de slag te gaan!

Ondernemerschap Meer trainingen op open inschrijving, uitbreiding van mijn online traject (en die eerst eens onder de aandacht brengen), nog meer kennis en ervaringen delen, netwerken. Dat zijn de direct zichtbare dingen. Maar hoe maak ik met Bhappy@work echt het verschil als het gaat om een positieve werkcultuur en individueel werkgeluk? Het nog sterker uitdragen van mijn eigen purpose, hoe doe ik dat? Ook in 2022 ga ik verder met de geweldige Mastermindgroep onderneemsters die ik in 2021 heb leren kennen en waarmee ik al zoveel mooie momenten heb mogen delen.

Ook ga ik in het najaar van 2022 een event organiseren waarin ik samen met mensen die voor mij een inspiratiebron zijn op het gebied van één of meer pijlers van werkgeluk anderen wil inspireren en wil laten kennismaken met wat werkgeluk is en waarom het zo belangrijk (en leuk is) er ook in jouw organisatie mee aan de slag te gaan. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je hieronder dan in voor mijn nieuwsbrief.

Maar onder het ondernemerschap valt ook het verder verdiepen in mijn vak. Thema’s als werkgeluk voor jonge professionals en de Employee Experience zijn thema’s die ik hierin voor mezelf centraal zet komend  jaar.

Vitaliteit Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat structuur mijn basis is om meer balans te krijgen. Het verder door ontwikkelen van het inplannen, structureren van mijn werk en daardoor inzicht krijgen en juiste keuzes maken ga ik zeker doen. De tijd nemen voor lange wandeldagen, maar ook lunchwandelingen heeft prioriteit. Maar ook het uitbesteden van werk wat me vooral energie kost. Zodat ik meer tijd en ruimte heb voor de energiegevers. Mijn eerste werkweekend/workation in november is me heel goed bevallen. Dus dat krijgt zeker een vervolg.

Keuzes maken met mijn hart blijft belangrijk. Zo merkte ik dat ik het coachen op individuele basis minder deed de afgelopen jaren en dat ik dat best mis. Dus komend jaar zal ik weer enkele coachtrajecten oppakken en ook op deze manier mensen laten ontdekken en groeien in hun (werk) geluk en vitaliteit.

Is dit het? Vast niet. De ervaring leert dat er gedurende een jaar zoveel leuke, spannende, uitdagende dingen voorbij komen. Dus de plannen die ik heb zijn een mooi uitgangspunt, maar niet in beton gegoten. Het jaar 2022 brengt gegarandeerd nog dingen op mijn pad waar ik nu nog helemaal niet aan denk!

Hoe kijk jij terug op 2021 en heb jij al plannen voor 2022? Ik vind het leuk om dit van je te horen.

Ontvang nu de nieuwsbrief

Meld je aan voor meer inspiratie en tips over werkgeluk en vitaliteit en ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief.

Het gratis E-book

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang het e-book in je mailbox!

Ps. Als je het e-book na 10 min nog niet binnen hebt, check dan even je spambox :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring. 

Ik wil graag
de Nieuwsbrief!

Wil jij met (nog) meer plezier naar je werk? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox!

Ps. Check ook even je spambox als je nog niks binnen hebt :)

*Je gegevens gebruik ik zoals omschreven in mijn   privacyverklaring. 
**Als je dit formulier verstuurd en je aanmeld om de nieuwsbrief te ontvangen, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden.